Меблеві тканини – це оббивні матеріали, призначені для виготовлення деталей м’яких меблів.

 

В залежності від варіантів якості існують різні фізичні властивості, такі як зносостійкість (Мартіндейл), міцність на розрив, товщина та вага. Тканини  проходять всі ці тести якості, які входять в стандарти виробничої політики компанії. Цільові результати випробувань визначаються відповідно до прийнятої в галузі високої марки.

Сьогодні дивани стають для людини не тільки місцем, щоб полежати чи посидіти, але й засобом виразного наповнення інтер’єрів та житлових приміщень. Тканина для оббивки меблів – це найбільш помітна та ефективна частина, якою ви можете виразити свій стиль. Крім кольору або стилю, вам також потрібно враховувати інші фактори. За складом тканин для меблів можна виділити на «Натуральні» та «Синтетичні» . Кожна з них має різні переваги та недоліки. Натуральні тканини складаються з бавовни, льону, вовни і шовку . Відповідно до вашого смаку та стилю вони можуть бути з різною фактурою та візерунками. У порівнянні з синтетичними тканинами вони є більш делікатними, дорогими та складними в догляді. Синтетичні тканини, як правило, виготовляються з поліестеру, вони більш міцніші, їх легше використовувати та чистити. У текстильній промисловості існують дуже різні технології ткацтва, в’язання, флокування тощо. Також багато обробних процесів, таких як тиснення, випалювання, фарбування, бронзування, друк, суттєво змінюють свій кінцевий вигляд.

Оббивні тканини зазвичай складаються з двох, а іноді і більше окремих шарів, які потім склеюються. З цієї причини тканини лицьової поверхні та основи можуть бути різних кольорів, композицій та фактур. Передня поверхня регулюється як видима сторона під час оббивки.

Варто зазначити, що меблеві тканини підходять не тільки для оббивки м’яких меблів, їх використовують для виготовлення подушок, рюкзаків, оббивки стільців для годування, іграшок, колясок, гойдалок . З шкірозамінника можуть бути виготовлені деталі взуття, сумок, чохли для автомобілів . Можемо відмітити, що використання оббивних тканин та шкірозамінника є багатогранним.

Усі типи меблевих тканин і шкірозамінників відрізняються своїм складом, стійкістю, зовнішнім виглядом, що в кінцевому рахунку формує цінову політику.

Основні критерії якості оббивної тканини:

1. Стійкість до стирання: Цей показник вказує на придатність тканини для різних видів використання. Його спосіб нанесення полягає у формі натирання тисячі разів на поверхню тканини злегка затверділим елементом у лабораторії. Чим вищий опір, тим інтенсивніше його можна використовувати. Найпоширеніша його назва – “тест Мартіндейла”.

2. Міцність на розтягнення та розрив: в лабораторіях з виробництва текстилю з високими технологіями, береться певна ділянка тканини та піддається силам розтягування та розриву під різними кутами. Результати цих випробувань показують стійкість тканини до різних зовнішніх факторів під час використання.

3. Колір і світлостійкість: Ця характеристика показує, наскільки колір тканини стійкий до світла, вологи та тертя. Якість барвників, що використовуються для фарбування, безпосередньо впливає на експлуатаційні якості та споживчі властивості тканини. Використовується шкала від 1 до 5 балів, чим вище показник, тим краще.

4. Повітропроникність: Цей критерій показує, наскільки тканина здатна пропускати повітря, щоб уникнути розривів швів під час частого використання. Крім того, повітропроникні тканини важливі для запобігання проблем зі шкірою та захисту потовиділення тіла.

5. Вогнестійкість: Показує, наскільки тканина стійка до вогню. Вогнестійкість застосовується для тканин певного виробництва з деякими технічними добавками. У напівпрофесійних виробництвах ці добавки можуть суперечити м’якості, повітропроникності та здоров’ю людини. Будь ласка, проведіть належне дослідження, купуючи такі спеціальні товари. Крім того, зверніть увагу, що вогнестійкість може уповільнити загорання, однак у багатьох випадках вогнестійка тканина не здатна запобігти цьому. Для отримання додаткової інформації звертайтесь до технічних спеціалістів.